Als bevlogen investment managers zijn wij in 2012 Orchestra begonnen, om de simpele reden dat het nog niet bestond. We menen oprecht dat het huidige systeem niet klopt en weten inmiddels uit eigen ervaring dat er grote behoefte is aan een verfrissende, nieuwe kijk op vermogensbeheer.

Wat is er dan anders aan Orchestra? In de eerste plaats nemen wij het beheer van het totale vermogen op ons, niet alleen van de beleggingsportefeuille. We zijn een family office dat ook stichtingen en verenigingen ontzorgt, door hen alle operationele rompslomp uit handen te nemen. Ons platform OFIS biedt iedere cliënt een persoonlijke en veilige online kantooromgeving, waarin alle relevante informatie over het vermogen en de administratie ervan is terug te vinden. Zo worden persoonlijke én stichtingenadministraties overzichtelijk en kosten-efficiënt ingericht.

“Wij focussen ons volledig op wat klanten nodig hebben om succesvol te zijn.”

Ten tweede gooien we het verdienmodel op de schop. Geen vergoeding die gebaseerd is op het (te beleggen) vermogen van de klant, maar een eerlijke prijs voor excellente dienstverlening. We doen niet aan golfdagen, we sponsoren geen kunstbeurzen, maar focussen ons volledig op wat klanten nodig hebben om succesvol te zijn. Kortom, we doen het helemaal anders: beter.

Onze partners

Roderik Bolle

‘Het systeem klopt niet, tijd om het anders te doen.’

Als penningmeester van een vermogensfonds en adviseur van een aantal families, ontdekte ik dat vermogensbeheerders eigenlijk vooral geïnteresseerd waren in de beleggingsportefeuilles. Hulp en advies bij andere vermogenscomponenten, zoals governance en bestuur, fiscale zaken en de financiële administratie, kreeg ik niet. Ik vond het bovendien waanzin dat de kosten van de dienstverlening steevast werden gekoppeld aan de hoogte van het te beleggen vermogen. Daarom zijn wij Orchestra gestart. In de volle overtuiging dat wij met ons systeem goede doelen-organisaties, ondernemers en families veel geld en gedoe besparen. Precies wat ik in mijn eigen leven ook als heel prettig ervaar.

Neem contact op met Roderik Bolle

R.Bolle@orchestrabeheer.nl
Dave Price

‘Beleggen begint bij de basis.’

Je hebt als vermogensbeheerder een belangrijke verantwoordelijkheid. Cliënten vertrouwen erop dat jij met hun geld de juiste (beleggings)keuzes maakt. In mijn beleving kun je alleen succesvolle keuzes maken als je intensief betrokken bent bij je cliënt en diens (veranderende) situatie. Als je heldere doelen stelt en die met langjarige stabiele rendementen veilig stelt, zónder je te laten afleiden door kortetermijn-overwegingen. Toen wij dit bedrijf startten, wilden we terug naar de basis: eenvoud en eerlijkheid. Op die basis gaan we door, want het werkt. Onze klanten ervaren direct voordeel en wij hebben een bedrijf om trots op te zijn.

Neem contact op met Dave Price

D.Price@orchestrabeheer.nl
Wouter Hofhuis

‘Zakelijk en filantropisch gaan prima samen.’

Ik zie het regelmatig bij goededoelenorganisaties en vermogensfondsen: de penningmeester krijgt alle administratieve taken op z’n bordje en kent als enige de financiële situatie. Het ambassadeurschap voor het goede doel schiet er door al dat cijferwerk volledig bij in. Vermogensbeheerders bieden hun diensten aan, maar zijn in feite alleen maar op zoek naar zoveel mogelijk ‘assets under management’. Met Orchestra maken wij families maar vooral ook die (goededoelen)organisaties succesvoller. Door processen en ander ‘gedoe’ beter in te richten, besparen we hen ook nog eens veel kosten. Voor mij is dat het mooiste van ons bedrijf: wij laten dagelijks zien dat zakelijk (winstmaximalisatie) en filantropisch (budgetmaximalisatie) heel goed samengaan.

Neem contact op met Wouter Hofhuis

W.Hofhuis@orchestrabeheer.nl